|
Çanakkale’ye Düşmeli Gençlik Ateşi
O gün Gelibolu’nun sahilinde gezerken… Düşman askerlerinin kanlarını ezerken Mehmet’in Allah... Allah... Nidaları yazdığım!
Evladım uyan! Vatan kurtardık düşerken Şehitler kazma kürek makberini eşerken!
Mehmet Akif’in sesi çınlar dudaklarımda Emanet vatanımı tutarım kucağımda Kanımda o ruh sanki yürür bacaklarımda
Evladım uyan! Vatan kurtardık düşerken Kurşun sesleri müjde küfre doğru koşarken!
Yurduma düşman nasıl girer diyen bir iman Attığım adımda kan, şahadet baki liman Kokluyordum toprağı, cenneti müjdeler kan
Evladım uyan! Vatan kurtardık düşerken İhram bürünmüş asker, mevzileri aşarken!
Şanlı Osmanlı çaresiz, beş parasız kalmışken, Otoriteyi kaybetmiş, içten darbe almışken Her antlaşmaya köle, boyun büken olmuşken
Evladım uyan! Vatan kurtardık düşerken Kınalı kuzularla ağlaştık, savaşırken!
Çanakkale gösteri imandır kalan diri İslam sancağı asla çiğnetmez mahir eri Ecel tektir korkmayız doldursak da her yeri
Evladım uyan! Vatan kurtardık düşerken Sevr antlaşması yırtık düşmana cevap düşken!
Esen rüzgârlar sanki şehidin okşayışı Dalgalanırken deniz, tekbir söyler paşası! Her ağacı er gibi, dilinde son şakası Evladım uyan! Vatan kurtardık düşerken Dünyalıktan vazgeçmiş en çok sevdiği aşken
Filistin’de, Lübnan’da kanlar döker İsrail, Irak'ta aynı oyun masum öldürür katil, Sancağı kim tutacak atarken taş ebabil!
Evladım uyan! Vatan kurtardık düşerken Şehitleri sevindir vatan ülküsü marşken!
Medine’den sonsuz şua âlemi aydınlatmış, Ebu Cehiller sinmiş vatandan azatlanmış, Dudaktan gönle akan ilahi yol tatlanmış!
Evladım uyan! Vatan kurtardık düşerken Çanakkale neredir? Tanı atanı başken!
Allah dilediyse ne yapar küfür dirense Sınav cennet kokusu katlanmaktır sürünse Tarihten ders almalı dehşetlide görünse
Evladım uyan! Vatan kurtardık düşerken Şehitlik şuurunu hisset anısı yaşken!
Saffet Kuramaz
|