|
Sonsuz Çile
Bahar nasıl geliyor toprağı dağlıyorsa Güneş her karanlığın ardından doğuyorsa Rüzgârlar esmedikçe yağmurlar yağmıyorsa Acının sıkıntının ardından biterken acı Safi kul bahşedilen rahmete ağlıyorsa Sofi cübbesinde ben, halkasında sevgiler Tövbeler olsun derken sönecektir kavgalar Karıncayı incitmez bu bilinç yaratanı Dili alır övgüler ölürken tüm sövgüler…
Vatan ten üzerinde ay ve şehittir kanı Sebepleri olmadan meydana gelmez dilek Huzur bırakmaz yoksa çatlatacaktır canı Bir gün yaşamış olsan da baharda kelebek Asla küsme üstünde uçtuğun toprak indir Gör sallanan kabrini anne eliyle bebek Gözde hiç büyümeyen devasadır zeybek
Acı çeker anne çocuğunu beklerken Acı damakta tattır yemeklere eklerken Acıyla savaş hoştur umutları beslerken Acı sız kişi der ki “Ya Rab unuttun beni!” Eğlenmek değildir ki maksat anı eylerken Hak aşkına kul olmak göstermektir aleni Acı varsa-dünyada, istekleri dilerken Amaçsız yaşamaksa manasız-neyin nesi
Ağzından çıkmıyorsa asla haram ve küfür Vatan dediğine da giremez asla küfür Dünya perdesi kalkar o an olursun özgür Ne suçlu arar nede suç içinde batarsın Süper güç bilinirsin çağdaşlıktan kültüre Hak kılıcında keskin adaletle yatarsın
Kork yalama dilinden sarhoş rehavetten Kalbe inmeyen açlık dolu hıyanetten Çığlığını duymayan kulaktır yok sanarsın Çıldırtır arsız gurur ısrara delaletten Acı tattıkça şükret, et ki ringinde nakavt Yoksa gerçek yokluğun içinde hem donarsın Hem sandığın tokluğun fazlasına banarsın Gerçek acıyı yaşar zehir olur şu hayat
Kendini ararsın her yerde dokunsan yoksun Her yerde başka izler gördüklerinde çoksun Sığınacak yer arar der ne olursa olsun Cisminde nur içinde nur aşkındır duyduğun Teslim olmuştur ruhun betin benzin soluğun Mevla seçmiş kulunu kalpten ötede yolsun Görünen beden değil bu tarifsiz gördüğün
Acı muşta birleşmiş tadı bambaşka yemiş Her makamında nice gerçekleşir diriliş Sevgidir bahçesine düşer bensiz serpiliş Her noktasında biz boy verdikçe harmanlanır Var olmaz öncesinden meydana gelirken iş Zalimler görseniz ”Ah ne güzel demiş kardeş” “Pişman oldum Rabbim “der affet ne olur yetiş Asla bırakmazdınız onu ama nafile Ruhu teslim ettiniz hem kafile kafile Başka boyut sunulur yakıcıdır defile Gerçek acı sunulur kavurur sonsuz çile Ne umut vardır artık nede imdat sefile
Saffet Kuramaz
|