|
Kutlu Doğum…
Düğün gecesi kınalı elimde, Kutluyorum doğum, zikri dilimde! Kalbimde ihlası, duygu selimde… Yirmi nisan seher, nurlandı evren! Ey resul ağlamak bize yakışır, Senin heyecanın evrenler aşar… Ne kutlu bebektin gözler alışır, Yirmi nisan seher, nurlandı evren! Amine öksüzü bağrına basar, Abdullah koynuna melekler taşır… Bakar babasına mesafe aşar, Yirmi nisan seher, nurlandı evren! Her gören ahali bin kere bakar, Yüreğinde özlem, hasret bırakır… Her anda tebessüm mutluluk akar, Yirmi nisan seher, nurlandı evren! Gülüşü çağlayan, bakışı rahmet! Sözü hoş musiki, söylerken Ahmet… Nefesinde ilham, alan selamet! Yirmi nisan seher, nurlandı evren! Kabe öyle şendi, evrenin kalbi! Çöl ortasına gömdü serabı… Kafire duyurdu İslami celbi, Yirmi nisan seher, nurlandı evren!
Çöl gördü bulutu, sonsuz yağmuru! Toprağında yaşlık, gördü hamuru… İzinde sevgiyle biçti mağruru, Yirmi nisan seher, nurlandı evren! Kabe’nin putları ölür derinden, Ateşperest İran yıkılır birden, Romanın surları sökülür nurdan, Yirmi nisan seher, nurlandı evren! Kabe hazırdı son resule manen, Kıyamete kadar sürecek dinen… Ademden beridir hazla beklenen, Yirmi nisan seher, nurlandı evren! Görseydim doğduğun günü ne olur! Öpseydim şefkatle, kıblem doğrulur… Kevser kenarında mayam yoğrulur, Yirmi nisan seher, nurlandı evren! saffet kuramaz
|