23. Hikmet
"Kad alemna ente fi külli umur" Sensin Kafi, sensin Afi ya Gafur "Kafi fil gayb hüve men filhuzur" Sensin Kafi, sensin Afi ya Gafur
Mustafa naz makamı haline erdiler Bir topluluğu asi deyip kaygı ettiler "Ümmetim, vay ümmetim deyip" söylediler Sensin Kafi, sensin Afi ya Gafur
Bizi sevdi başkalarını sevmedi Hem anne hem babasını da sevmedi Bağışladım diyene kadar bırakmadı Sensin Kafi, sensin Afi ya Gafur
Hakk Teala'dan nida geldi O'na; "Ümmetimin işini bırak bana Hepsini bağışlayayım orada sana." Sensin Kafi, sensin Afi ya Gafur
Dedi "Benden sonra ümmetimin olacağı Farz ve sünneti bırakıp günah işleyeceği Ümmetim çoğundan imanın gideceği... " Sensin Kafi, sensin Afi ya Gafur
"Ümmetim ümmetler içinde saftır Neyleyim ki çoğu asi-cafidir Kadir Mevlam öz vadesine vefalıdır." Sensin Kafi, sensin Afi ya Gafur
Miskin Ahmed sen bu günah zehrinden Kurtulursun içsen rıza şarabından Lakin çok korkarım Allahım kahrından Sensin Kafi, sensin Afi ya Gafur
_________________ "Bismillah dep beyan eyley hikmet aytıp Taliblerge dürr ü gevher saçdım mena..."
Hazret-i Pîr-i Türkistan Hoca Ahmed Yesevî [ Qaddesallahu Teala Sırrahul-Azîz ]
|