50. HİKMET
Muhabbetin bahçesine bülbül gibi Seherlerde feryad edip konasım gelir O vakitde Allah'ımın cemalini Mana gözü ile açıkça göresim gelir
Merdlerdir Hakk yolunun başçıları Mürid ile Allah arasında elçileri Vahdaniyet deryasının yolcuları Dergahında varıp kapıcı olasım gelir
Hakka kavuşmayı dileyenler gece ve gündüz Dinmeyip canı ile söyler Hu zikrini Hakk'dan ilham yetişip gelir bilsen bunu Ahiretin azığını alasım gelir
Muhabbetin asasını elime alıp Saadetin hırkasını vücuduma koyup Muhabbetin çekimi ile kanatlanıp Marifetin dalına konasım gelir
Erenlerin hepsi gidip oldu mezar Hüzünlenip ey dostlarım olun uykusuz Musa gibi Tur dağında görüp cemal "Rabbenzur İleyke" deyip söyleyesim gelir
Vah ne yazık sahipsiz ömrümü verdim yele İbadetten hiçbir şey yok baksam ele Kulluk kemerini geç bağladım şimdi bele Himmet kılıp pir hizmetini yapasım gelir
Hoş mucize verdi iman armağanını Tenim, canım, gönlüm, ruhum sevdasını Sır kulağını alıp feryad sesini Ses işitip canımı feda eylesim gelir
Kul Hoca Ahmed dünya ehlinden bil değil O Riyazetsiz hiç alemi göstermez O Allah demek mümin kula ar değil o Hakk yadına canımı kurban edesim gelir.
_________________ "Bismillah dep beyan eyley hikmet aytıp Taliblerge dürr ü gevher saçdım mena..."
Hazret-i Pîr-i Türkistan Hoca Ahmed Yesevî [ Qaddesallahu Teala Sırrahul-Azîz ]
|