21. Hikmet
Asi, cafi kulun geldi dergâhına Elimi tutup yola koy "Ente'l-Hâdi" Kudretli Kadir ağlayıp geldim kapına Elimi tutup yola koy "Ente'l-Hâdi"
Geceleri tan atana kadar yatmak işim Seherde kalkıp dua etmedi dumanlı başım Pişmanlıkta akar mı ki gözde yaşım Elimi tutup yola koy Ente'l-Hâdi"
Yolsuz yola girdim dostlar halim harap Halktan sorsam hiç kimse vermez bana cevap Halık`ımsın yol göster bana yüce Yaradan Elimi tutup yola koy Ente'l-Hadi"
Utanarak korkup geldim günahımdan Zatı yüce bağışlayan Allah`ımdan Nida geldi ümidsiz bırakmayıp dergâhımdan" Elimi tutup yola koy Ente'l-Hâdi"
Ağlayıp geldim Hazretine ey sultanım Sarıp geldi karanlık, çık ayım Sultanımsın Bir ve Var'ım tekkegâhım Elimi tutup yola koy Ente'l-Hâdi"
Baştan ayağa oldu günah nereye gideyim Yolunu yitiren köpek gibi olup kimden sorayım Bu hal ile cemalini nereden göreyim Elimi tutup yola koy "Ente'l-Hâdi"
Ben sıkı tutsam el-ayak cümle güvah Rahmet edip sen affetmesen halim perişan Mahcubum, derdliyim çoktur günah Elimi tutup yola koy "Ente'l-Hâdi"
Günah derdi hasta eyledi tabibimsin Sevdiğimsin, dermanımsın, sevgilimsin Yolda kaldım halimi soran yoldaşımsın Elimi tutup yola koy "Ente'l-Hâdi"
Fasık, facir rahmetinden ümidsiz değil Sen'den başka hiç kimse beni yola koymaz Lutfetmesen müşküllerim kolay olmaz Elimi tutup yola koy "Ente'l-Hâdi"
Hiç kimse yok yerde gökde Sen'sin Kadir Şüphem yoktur bu sözümde özün şahid Hem teksin, bir tanesin şüphesiz hazır Elimi tutup yola koy "Ente'l-Hâdi"
Ben yolunda baş vermedim Kadir Allah Baş ne olsun garip canım yüzbin feda Dert hem özün, derman özün lutfun deva Elimi tutup yola koy "Ente'l-Hâdi"
Can ve iman gızasıdır Sen'in zevkin Canım verip satın alayım Sen'in aşkını Mahşer günü şefaatçi olsun Sen'in şevkin Elimi tutup yola koy "Ente'l-Hâdi"
"Kul Huvallah Sübhanallah" din kamçısı Oruç, namaz, tesbih, tehlil Hakk elçisi Pir-i kamil taliplerin yol başçısı Elimi tutup yola koy "Ente'l-Hâdi"
"Ente'l-Hâdl Ente'l-Hakk"ın zikrini desem Hadi olsa idin eğri yoldan doğruya dönsem “Hu” zikrini dile alıp nara çeksem Elimi tutup yola koy "Ente'l-Hâdi"
"Ente'-Hadi Ente'l-Hakk"ın zikri kavi Pir-i kâmil sözlerinden alsa fetva Batınları aydınlanıp olur güzel Elimi tutup yola koy "Ente'l-Hâdi"
Kul Hoca Ahmed rahmetinden ümid tutayım Hacem “benim kulum” dese şükrünü edeyim Kulum demeyip yüz çevirse nasıl diyeyim Elimi tutup yola koy "Ente'l-Hâdi"
_________________ "Bismillah dep beyan eyley hikmet aytıp Taliblerge dürr ü gevher saçdım mena..."
Hazret-i Pîr-i Türkistan Hoca Ahmed Yesevî [ Qaddesallahu Teala Sırrahul-Azîz ]
|